Champagnehus

Laforge-Testa, Charly-sur-Marne, Vallé de la Marne

I över 100 år har Laforge producerat Champagne i västra Marnedalen. Under 1980-talet planterade man Chardonnay och idag utgör dessa 30-åriga vinstockar basen i flera av husets champagner. Egendomen drivs idag med stor passion av Armelle Laforge och hennes make José Testa. Husstilen är friska, utvecklade champagner med fin komplexitet. Man låter samtliga champagner ligga på jästfällningen i hela 4-12 år!

Jean Vesselle, Grand Cru-byn Bouzy, Montagne de Reims

Delphine Lemaire-Vesselle sköter idag släktegendomen med stor passion. Hon är en av få kvinnliga producenter i Champagne.
Vår odlare har 15 hektar mark fördelat på flera prestigefyllda platser inne i och omkring Bouzy, som klassificeras som 100% Grand Cru. Bouzy anses vara ett av de allra bästa områdena för Pinot Noir. Årsproduktionen ligger på cirka 120 000 flaskor.
Sedan 2000 använder man miljövänliga processer såsom jordbearbetning och enherbement (man låter gräset växa mellan vinrankorna), vilket gör att man undviker behov av bekämpningsmedel.
Champagnerna är välbalanserade och personliga med fin terroirkänsla och rondör. Flera unika Clos- och prestigechampagner finns i portföljen.

Saint Sauveur, Premier Cru-byn Vertus, Côte des blancs

I södra Côte des blancs ligger Vertus. Här gör Vincent och Bernard både sin egen champagne, ca 50 000 flaskor per år och sedan lika mycket för kooperativet bestående av druvor från närbelägna grannar, alla på Premier Cru-mark. Champagnerna är klassiskt friska, mineralrika och fruktiga.

Christian Bourmault, Grand Cru-byn Avize, Côte des blancs

I Avize, ”Coer de Champagne”, hjärtat av champagne, ligger Bourmaults slott med en mur kring ägorna, här växer vinrankorna, vars druvor används till Clos Bourmault Grand Cru Champagne. Marken bearbetas endast för hand och med hästdragna redskap.
Christian Bourmault startade 1998 och är femte generationens vinproducent i släkten sedan starten år 1870.
Familjen Bourmault äger 6 ha mark varav 4 ha odlas med chardonnay i Cote des Blancs.
Christian strävar alltid efter att fullända sina viner. Bourmault är en av ett fåtal odlare i Champagne som ekfatsjäser och lagrar all champagne på små fat (220 – 225 liter). Oftast blockeras dessutom den malolaktiska jäsningen.
Man arbetar enligt ”Lutte Raisonnée” med ekologiska principer och använder bara organiskt gödsel.

Greenery Wines Kommanditbolag

Telefon: 0739027799
E-post: info@greenerywines.se eller info@champagnebubbel.se

Beställning

SÅ HÄR beställer du till ditt lokala Systembolag.
Man kan även be Systembolagets personal.

Social media

Välkommen till greenerywines.se

För att besöka denna sidan måste du vara över 25 år. Du kan bekräfta din ålder genom att klicka på knappen nedan.

Ja, jag är 25 år eller äldre. Ta mig vidare till sidan!